اندیکاتور ها ابزارهای بسیار کار آمدی هستند که می توانند با اطلاعات دریافتی از بازار، و پردازش آن به تریدر در معاملات کمک کنند. یکی از معروف ترین و پر کاربرد ترین اندیکاتور ها در بازار های مالی، اندیکاتور مکدی؛ است. اندیکاتور macd جزء اندیکاتور های روند یاب هست که می تواند در تشخیص روند ها به تریدر کمک کند، امروزه از این اندیکاتور در پرایس اکشن؛ استفاده های بسیار زیادی میشود. این اندیکاتور بر اساس RSI یا همان میانگین متحرک کار می کند. ما در این مقاله از سایت حامی تریدر، قصد داریم اندیکاتور مکدی را بصورت کامل و جامع بررسی کنیم و به این سوال که “اندیکاتور مکدی چیست؟” پاسخ دهیم، و به کاربردهای آن در ترید بپردازیم.

اندیکاتور ها ابزار های بسیار کارآمد در بازارهای مالی هستند، که می توانند با ارائه اطلاعات مختلف و بسیار مفید به تریدر، تریدر را در جهت کسب سود بیشتر کمک کنند. امروز بیش از هزاران اندیکاتور مختلف در دنیا وجود دارد. اگر دوست دارید در مورد اندیکاتور ها و انواع آنها بدانید، بهتر است مقاله “بهترین اندیکاتور ها در بازار های مالی” را در سایت حامی تریدر؛ مطالعه نمائید.

اندیکاتور مکدی چیست؟

یکی از ساده ترین ولی در عین حال پر کاربردترین اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال، اندیکاتور مکدی (Moving Average Convergence Divergence) است. این اندیکاتور می تواند رابطه بین دو RSI یا میانگین متحرک در چارت قیمتی را نشان دهد، به همین دلیل این اندیکاتور به میانگین متحرک همگرا واگرا معروف است.  از این اندیکاتور برای تشخیص بهتر تغییرات در روند استفاده میشود. استفاده از این اندیکاتور بسیار آسان است و در تمامی بازارهای مالی از جمله فارکس، ارز دیجیتال و بورس ایران کاربرد دارد. بطور کلی اندیکاتور ها به دو دسته پیشرو و پیرو تقسیم بندی می شوند که در ادامه بیشتر به آن پرداخته ایم:

  • اندیکاتور های پیشرو (Leading): این اندیکاتور ها می تواند قبل از تغییر روند کاربرد داشته باشد و می توان در تشخیص تغییر روند ها بسیار کاربردی باشد.
  • اندیکاتور های پیرو (Lagging): این اندیکاتور ها معمولا پس از تغییر روند کاربرد دارند و می توانند، در تشخیص میزان حرکت روند و تمایلات قیمتی در بازار بسیار مفید باشند.

اندیکاتور مکدی با داشتن هیستوگرام جزء اندیکاتور های پیشرو به حساب می آید، اما با ویژگی هایی که دارد می تواند جزء هر دو نوع اندیکاتورها باشد، و از آن برای تشخیص تغییر روند و میزان حرکت روند و تمایلات بازار استفاده شود.

اندیکاتور مکدی شامل سه پارامتر با نام های خط مکدی، خط سیگنال و هیستوگرام است. این اندیکاتور یکی از بهترین اندیکاتور های برای تشخیص واگرایی در چارت قیمتی می باشد.

شاید در نگاه اول فکر کنید اندیکاتور مکدی فرمول محاسباتی سخت و پیچیده ای داشته باشد، اما واقعا اینگونه نیست، این اندیکاتور فقط از ابزار میانگین متحرک در محاسبات خود بهره میگیرد. این اندیکاتور با قرار دادن دو میانگین متحرک یا همان Moving Average با بازه های زمانی مختلف و محاسبه داده های این دو Moving Average می تواند اطلاعات بسیار مفیدی ارائه دهد، که در تشخیص تغییر روند و میزان رشد روند استفاده شود.

اجزا و اعداد اندیکاتور مکدی

بی شک اگر قصد کار با یک ابزار را داشته باشید، باید شناخت کافی به تمامی اجزای آن داشته باشید، تا بتوانید با تسلط کامل از ابزار استفاده کنید. وقتی اندیکاتور macd را روی چارت قیمتی اضافه می کنید، سه پارامتر مختلف به نمودار قیمتی اضافه خواهد شد، که دو پارامتر مربوط به میانگین متحرک (خط مکدی و خط سیگنال) و یک پارامتر مربوط به هیستوگرام مکدی می باشد. در ادامه این سه پارامتر بیشتر بررسی شده است.

  • خط سیگنال: این خط، یک خط میانگین متحرک 9 روزه است، که داده های قیمتی 9 روزه در آن اعمال شده است، و چون به تغییرات قیمت واکنش بیشتری نشان میدهد به عنوان سیگنال دهنده است و می تواند در ورود به پوزیشن بسیار کاربرد داشته باشد.
  • خط مکدی: این خط اهمیت بسیار زیادی دارد و می توان گفت موتور اصلی اندیکاتور مکدی است، خط مکدی خطی هست که میانگین متحرک 12 و یا 26 روزه را نشان میدهد. معمولا این خط به تغییرات قیمتی لحظه ای واکنش کمتری دارد.
  • هیستوگرام: این پارامتر، اختلاف بین دو خط میانگین متحرک کوتاه مدت و بلند مدت را برای تریدر نشان میدهد و اهمیت خیلی زیادی دارد.

اجزای اندیکاتور مکدی

تصویر بالا می تواند در درک بهتر اندیکاتور مکدی و آشنایی با سه پارمتر این اندیکاتور بسیار موثر باشد. خط هیستوگرام مکدی اختلاف دو اندیکاتور میانگین متحرک را نشان میدهد، می تواند نمایانگر تمایلات فعالان در بازار باشد. این قسمت از مکدی در بازه ای مشخصی در حال نوسان می باشد، که این امر باعث شده است، اختلافات ایجاد شده در ارتفاع هیستوگرام نسبت به حرکات مشابه در قیمت، واگرایی را به تریدر نشان دهد.

اندیکاتور مکدی چه کاربردی دارد؟

یکی از ساده ترین ولی در عین حال مهمترین کاربرد اندیکاتور مکدی در تحلیل تکنیکال، شناسایی دره ها و قله های نرمال شده می باشد. بطوری که اگر هیستوگرام های مکدی دره و یا قله ای تشکیل دهند، دره و قله متناظر با آن پیوت ماژور می باشد، و در غیر این صورت پیوت قیمتی جزء پیوت های مینور بوده و در تحلیل تکنیکال زیاد مهم نیست. مشخص کردن نقاط مینور و ماژور در چارت قیمتی، یکی از نقاط خیلی حساس می باشد، که می توان آن را اصول و پایه پرایس اکشن دانست.

اندیکاتور مکدی یکی از بهترین و بی نظیرترین اندیکاتور ها، برای پیدا کردن دایورجنس های رگولار و دایورجنس مخفی می باشد که می توان از آن سیگنال های خیلی خوبی دریافت کرد، این اندیکاتور با شناسایی دقیق واگرایی در بازار می تواند به تریدر در معاملات بسیار کمک کند.

واگرایی یا دایورجنس در مکدی

واگرایی در اندیکاتور مکدی و نحوه تشخیص آن از طریق هیستوگرام مکدی انجام میشود، پیدا کردن واگرایی در بازار می تواند تریدر را از تمایلات پیش روی بازار مطلع سازد. واگرایی (Divergence) چیست؟ واگرایی یکی از بهترین روش های تشخیص تغییر و یا ادامه تمایلات بازار است که از طریق آن می توان به تغییرات روند در آینده بازار پی برد. بطور کلی اگر خط اندیکاتور خلاف جهت بازار را نشان دهد می تواند نمایانگر واگرایی در بازار باشد. اگر میخواهید در مورد واگرایی و انواع آن اطلاعات بیشتر به دست بیاورید می توانید مقاله “دایورجنس چیست و چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارد” را در سایت ما مطالعه کنید.

نتیجه گیری

بی تردید اندیکاتور مکدی یکی از پر کاربردترین و پر سودده ترین اندیکاتورهای در بازار های مالی است، که به ساده ترین شکل ممکن می تواند تمایلات بازار را به شما نشان دهد. تریدرهایی که شیوه معامله با این اندیکاتور را بلد باشند بی شک در معاملات خود موفق خواهند بود. یادگیری اندیکاتور مکدی امروزه برای هر تریدری از ضروریات است. اگر قصد یادگیری این اندیکاتور را دارید می توانید دوره آموزش مکدی را از سایت حامی تریدر خریداری کنید. این دوره یکی از جامع ترین و کامل ترین دوره های آموزشی مکدی در جهان است.