روش معاملاتی آر تی ام؛ یکی از انواع روش های معاملاتی در پرایس اکشن است. دلیل محبوبیت پرایس اکشن RTM (ReadTheMarket)؛ سادگی استفاده از آن است، این سبک معاملاتی بدون هیچگونه اندیکاتور و هیچ ابزاری می تواند به تریدر در کسب سود کمک کند. در سبک آر تی ام؛ تنها با استفاده از گذشته بازار و سایر فاکتور های قیمتی می توان روند بازار را به خوبی تشخیص داد. سادگی این روش معاملاتی باعث شده است، که یکی از روش های ساده و پر استفاده تحلیل تکنیکال باشد. ما در این مقاله میخواهیم سبک پرایس اکشن آر تی ام را بیشتر بررسی کنیم.

پرایس اکشن آر تی ام چیست؟

سبک معاملاتی آر تی ام؛ اولین بار توسط فردی به نام ایف میانته معرفی شد، آقای ایف میانته و همکارانش موفق به ابداع روش ساده در تحلیل تکنیکال شده بودند. این روش معاملاتی بسیار ساده، کارآمد و بسیار جامع بود. پرایس اکشن RTM بیشتر بر منطق عرضه و تقاضا در بازار توجه دارد. در این روش بیشتر به دیدگاه و بینش فروشندگان و خریداران توجه میشود.

نحوه عملکرد و رفتار معامله گران در بازار می تواند پیام های متعددی داشته باشد. معامله گرانی که از این سبک استفاده می کنند معتقدند که “قیمت همه چیز است” و بیشتر تمرکز را بر نمودار قیمتی می گذارند. یکی از مزیت های خوب این سبک، این است که فرد معامله گر بدون داشتن اطلاعات و تجربیات تخصصی و بنیادی می تواند به سادگی در بازار های مالی اقدام به ترید کند.

سبک آر تی ام در پرایس اکشن

قبل از اینکه بازار های مالی به شکل امروزی رونق پیدا کنند، داد و ستد به نوعی شبیه به سبک معاملاتی امروزی RTM بود، تاجران قدیمی بر اساس قیمت کنونی کالاها و میزان تغییرات آنها و مقایسه عرضه و تقاضا در بازار اقدام به خرید و فروش کالا و اجناس می کردند.

ستاپ های پرایس اکشن آر تی ام

سبک معاملاتی RTM ستاپ های مختلفی دارد که از معروف ترین و کاربردی ترین آنها می توان به QM, Diamond و Can Can اشاره کرد. استفاده از ستاپ های آر تی ام می تواند درصد موفقیت شما را افزایش دهد. ما در ادامه بیشتر به این ستاپ ها پرداخته ایم.

1- ستاپ QM در سبک RTM

این ستاپ یکی از قدیمی ترین و اصلی ترین ستاپ های سبک معاملاتی RTM است، ستاپ QM؛ الگوریتمی است که عرضه و تقاضای بازار را زیر نظر دارد، در ستاپ QM تغییر روند صعودی با ساخته شدن یک قله و سپس یک کف ایجاد میشود، مجدد نمودار قیمتی بالاتر رفته و قله تشکیل شده را می شکند، و مجدد قله دیگری تشکیل داده و با اصلاح دوم کف دوم را نیز تشکیل می دهد، ما بین دو قله تشکیل شده محدود زون QM خواهد بود.

2- ستاپ Can Can در سبک RTM

ستاپ کن کن (can can) در پرایس اکشن آر تی ام، در نواحی کاربرد دارد، که انتظار واکنش های تند قیمتی در این نواحی بالا باشد، در این مناطق گره های قیمتی به وضوح دیده می شود.

3- ستاپ دیاموند Diamond در پرایس اکشن RTM

الگوی دیاموند که در دنیا بیشتر به الگوی الماس معروف است و یکی از معروف ترین و پر استفاده ترین الگوهاست. از این الگو زمانی استفاده میشود که ستاپ QM در چارت با شکست مواجه شود. دلیل اینکه به این الگو، الگوی الماس گفته میشود این است که با وصل کردن سقف (HH) به سقف بالاتری خود یعنی سقف (HHH) و سپس وصل کردن این خط ها به دره پایین تر (LL) یک شکل الماس مانندی تشکیل می شود.

مزایای استفاده از پرایس اکشن آر تی ام در معاملات

این سبک معاملاتی، مزیت های بسیار زیادی دارد که باعث میشود بسیاری از معامله گران سبک RTM را برای ترید کردن انتخاب کنند. در بسیاری از معاملات تجاری در جهان از سبک RTM استفاده میشود.

پرایس اکشن RTM چیست و چه مزایایی دارد؟

ما در ادامه به برخی از مزایای استفاده از این سبک معاملاتی پرداخته ایم:

بسیار انعطاف پذیر

یکی از مزیت های بی نظیر و خوب سبک آر تی ام، آزادی عمل تریدر در معاملات است. در این سبک نیازی نیست معامله گر بصورت کور کورانه از قوانین و اصول خاصی پیروی کند. تریدر می تواند با استفاده از شخصی سازی این سبک، و بر اساس خلاقیت و تصمیم گیری خود، نتایج خارق العاده ای را رقم بزند. اما خیلی از افراد انعطاف پذیری این سبک را از جزء معایب آن می دانند و از منعطف بودن سبک RTM راضی نیستند.

تحلیل بازار از دید بزرگان مارکت

سرمایه گذاران بزرگ و تریدر های حرفه ای، بیشترین تاثیر را در شکل گیری روند های بازار دارند. تریدر هایی که بتوانند همسو با بزرگان مارکت معامله کنند همیشه پر سود خواهند بود، در مقابل افرادی که خلاف جریان بزرگان بازار وارد معامله شوند بی شک با ضرر های سنگین مواجه خواهند شد. سبک آر تی ام پرایس اکشن؛ به تریدر این امکان را میدهد که بتواند رفتار بزرگان مارکت را پیش بینی و شناسایی کند، و همسو با بزرگان بازار ترید کند.

امکان تعیین بازه زمانی در حرکات قیمت

از برتری سبک RTM؛ نسبت به سایر سبک ها، می توان به قابلیت مشخص کردن زمان در حرکات قیمت اشاره کرد. در سطوح مختلف می توان برای حرکت قیمت و نمودار بازه زمانی مشخصی را تعیین کرد، مشخص کردن زمان می تواند درصد دقت تحلیل تکنیکال را افزایش دهد. هر چند بازار طبق یک استراتژی مشخص پیش نمی رود، اما وجود این الگو می تواند از ضرر های شما جلوگیری کند و دقت ترید شما را بالا ببرد.

یاد گیری آسان سبک آر تی ام

یکی از مزیت های خیلی خوب این سبک، یادگیری آسان و سریع آن برای تمامی افراد حتی تریدر های تازه کار است. اگر قصد یادگیری این سبک را داشته باشید تنها با صرف چند روز زمان و دیدن یک دوره آموزشی یا خواندن یک کتاب می توانید این سبک را بصورت کاملا یاد بگیرید. ما توجه داشته باشید که برای تسلط کامل به این سبک نیازمند صرف زمان و تمرین بیشتری می باشد.

وجود الگوهای متعدد در آر تی ام

روش معاملاتی RTM، دارای ستاپ های مختلفی است، که بر اساس میزان تقاضا، افزایش تعداد سفارشات، نقدینگی بازار، بازه های قیمت و… تحلیل های دقیقی ارائه می دهد. وجود الگوهای مختلف باعث می شود تریدر فرصت های زیادی برای ورود به معامله داشته باشد.

کم ریسک بودن سبک آر تی ام

یکی از مزیت های بی نظیر این سبک، ریسک بسیار پائین آن در معامله است. سبک آر تی ام بر اساس منطق کارآمد و ساختارش باعث میشود پیش بینی تریدر به واقعیت بازار بسیار نزدیک باشد. این ویژگی باعث کاهش ترس و استرس تریدر می شود و با اطمینان خاطری که به معامله گر میدهد باعث میشود تریدر جسارت و شجاعت زیادی در معاملات داشته باشد.

امکان ترکیب سبک RTM با سایر سبک های پرایس اکشن

روش های و سبک های معاملاتی بسیار زیادی در پرایس اکشن وجود دارد. برخی از این سبک ها با یکدیگر تداخل دارند و نمی توان این دو سبک را با هم ترکیب کرد. اما پرایس اکشن آر تی ام به قدری منعطف است که امکان ترکیب با سایر روش های معاملاتی پرایس اکشن را دارد.

مناسب برای معاملات کوتاه و تیک چارت

یکی از مزیت های خیلی خوب سبک آر تی ام، امکان معامله و تحلیل در تایم فریم های زیر یک دقیقه است. با پرایس اکشن آر تی ام به آسانی می توانید در تیک چارت (Tick Chart) و تایم فریم های چند ثانیه ای نیز ترید بزنید. البته لازم به توضیح است که ترید درتایم فریم های خیلی پائین نیازمند تجربه و دانش بسیار بالایی هست و تریدر باید استراتژی خیلی دقیق و دیتای دقیقی داشته باشد.

معایب پرایس اکشن آر تی ام (RTM)

یکی از معایب و مزایای این سبک پرایس اکشنی، امکان شخصی سازی بالای این سبک است، بسیاری از افراد این ویژگی را به عنوان معایب آن می دانند، چرا که معتقد هستند اختلاف های زیادی در تحلیل و رفتار تریدر های مختلف به وجود می آید، چراکه تحلیل، ذهنیت و رفتار دو تریدر در استفاده از این سبک متفاوت خواهد بود. شاید این حرف درست باشد. ولی شخصی سازی این سبک می تواند برای تریدر هایی که تسلط کافی به بازار دارند بسیار مفید و کاربردی تر از آنچه که فکر میکنید باشد. چرا که این تریدر می تواند رفتار و تجربیات خود را با این سبک ترکیب کند.

معایب استفاده از سبک آر تی ام در پرایس اکشن

از دیگر معایب این سبک، می توان به وجود استراتژی ها و تئوری های مختلفی اشاره کرد، که به دلیل نداشتن منبع مشخصی، می تواند گاهی باعث بروز تناقض هایی در این سبک شود. شاید خیلی از افراد و منابع این سبک قابل اتکا و قابل اطمینان نباشند.

سخن پایانی

پرایس اکشن یکی از محبوب ترین، ساده ترین و سودده ترین روش های معاملاتی در بازارهای مالی است. سبک ها و روش های متعددی برای پرایس اکشن وجود دارد، سبک ReadTheMarket که بیشتر به سبک RTM؛ معروف است، یکی از پر استفاده ترین و محبوب ترین روش های تحلیل تکنیکال و روش های پرایس اکشن است. پرایس اکشن آر تی ام؛ بسیار آسان است و یادگیری آن می تواند برای هر شخصی حتی تریدر های مبتدی هم راحت باشد. امروزه تریدر های زیادی در سراسر جهان با استفاده از این سبک ترید می کنند.

اگر قصد دارید با سایر سبک های معاملاتی پرایس اکشن آشنا شوید، و اطلاعاتی در در این خصوص به دست بیاورید می توانید مقاله “معرفی و بررسی بهترین سبک های پرایس اکشن” را در سایت حامی تریدر مطالعه کنید.