پرایس اکشن؛ سبک های معاملاتی بسیار زیادی دارد، که یکی از محبوب ترین و معروف ترین آنها سبک فراکتال است. فراکتال در واقع یک ساختار هندسی هست که هر جزء شبیه کل ساختار است. برای نمونه می توان یک الگو را در نظر گرفت که از هزاران الگوی شبیه به خودش تشکیل شده است. ساختار فراکتال در طبیعت به وفور وجود دارد، برای نمونه می توان به دانه های برف اشاره کرد. پرایس اکشن فراکتالی؛ به تریدر این دید را میدهد که بتواند بازار را در تایم فریم های مختلف زیر نظر داشته باشد. ما در این مقاله میخواهیم بدانیم پرایس اکشن فراکتالی (fractals) چیست و چه مزیت هایی دارد.

فراکتال چیست؟

واژه فراکتال از کلمه Fractus در زبان لاتین گرفته شده است. واژه Fractus به معنی بخش بخش بودن یا تکه تکه بودن می باشد. واژه فراکتال به خود متشابه بودن اشاره داره، یعنی هر جزء شبیه به کل الگو هست، و خود جزء از تعداد زیادی جزء دیگر شبیه خودش تشکیل شده است. اگر ساده تر بخواهیم فراکتال را برایتان توضیح دهیم، باید بگوئیم که، اشکال پیچیده از طریق تکرار اشکال ساده به دست خواهند آمد.

فراکتال چیست؟

تصاویر بالا، نشانگر ساختار هندسی فراکتال هستند. ساختار تو در تویی که نظم و الگوی بسیار خاصی در آن مشاهده میشود، بسیار از دانشمندان معتقد هستند که این ساختار منظم تصادفی است و هیچ معامله ریاضی در آن وجود ندارد.

مبتکر ساختار فراکتالی کیست؟

مبحث فراکتال برای اولین بار در دنیا، در سال 1976 میلادی توسط آقای بنوا ماندلبرو (Benoit B. Mandelbrot) که یک ریاضیدان اهل فرانسه بود، مطرح شد، و در دنیا ایشان را مبتکر و ابداع کننده فراکتال می شناسند این ریاضیدان فوانسوی ساکن آمریکا، زمانی که پیرامون طول ساحل انگلستان در حال تحقیق و پژوهش بود، متوجه شد زمانی که در مقیاس بزرگ طول ساحل اندازه گیری می شود، طول ساحل بیشتر از زمان هایی است که با مقیاس کوچکتر اندازه گیری میشود. بعد از گذشت سال ها، دانشمندان متوجه شدند که ساختار فراکتالی یک ابزار فوق العاده قدرتمند برای حل مسائل مهم علمی و کشف اسرار گسترده ای از سیستم هاست.

در ادامه با کاربرد فراکتال در بازار های مالی آشنا خواهید شد و ما یک دید کلی به شما خواهیم داد تا بتوانید دید فراکتالی را بهتر درک کنید.

استفاده از دید فراکتالی در بازارهای مالی برای اوردر گذاری

فراکتال در چارت و نمودار بازارهای مالی نیز وجود دارد، به این صورت که یک کندل، از کندل های متعددی در تایم فریم پائین تر تشکیل شده است. ساختار فراکتال منجر شده است تا تمامی اندیکاتور ها و استراتژی ها، در تمامی تایم فریم ها عملکرد یکسانی داشته باشند. هر جا نمودار قیمتی وجود دارد، در ساختار فراکتالی نیز حاکم است. چرا که یک کندل روزانه می تواند از 24 کندل ساعتی تشکیل شود، که در داخل آن موج های صعودی و نزولی و حتی ساید نیز وجود دارد.

برای مثال اگر ما میگوئیم که یک کندل صعودی روزانه داریم، می توانیم به یقین بگوئیم که اگر ما این کندل را به صورت ساعتی در چارت مشاهده نمائیم، قطعا در بین 24 کندل موجود در چارت، کندل های صعودی بیشتری نسبت به کندل های نزولی خواهیم دید. همچنین اگر کندل یک ساعته را به جزء های بیشتری مثل 1 دقیقه تقسیم کنیم، شاهد 60 کندل یک دقیقه خواهیم بود. در این 60 کندل می توان روند های صعودی و نزولی را شاهد باشیم که در نهایت یک کندل صعودی یا نزولی یک ساعته را تشکیل داده اند.

دید فراکتالی و مولتی تایم فریم در چارت قیمتی

دید فراکتالی؛ یکی از اصلی ترین مباحت در بازارهای مالی و پرایس اکشن می باشد. تریدر هایی که بتوانند بحث فراکتال در چارت را بصورت کامل درک کنند، بی شک می توانند بهترین استفاده را از بازارهای مالی داشته باشند. این تریدر ها معمولا در تایم فریم های بالا مثل تایم فریم 1 روزه چارت را بررسی و تحلیل تکنیکال می کنند تا یک دید کلی به روند بازار داشته باشند. و بتواند روند کنونی بازار را در روز تشخیص دهد، سپس در تایم فریم های پائین بر اساس چک لیست خود و تحلیل های انجام شده اقدام به اوردر گذاری کند. این شیوه معامله گری در بازار های مالی یکی از بهترین شیوه هاست که تریدر های خیلی حرفه ای توانسته اند به این شیوه آگاه شوند.

اما سوال اینجاست که، تریدر با دیدن چارت در تایم فریم 1 روزه و تشخیص روند کلی بازار، چگونه می تواند در تایم فریم پائین با اطمینان اوردر گذاری کند؟ این کار شاید به نظر پیچیده و سخت باشد، اما تریدری که می داند روند کلی بازار در تایم فریم یک روزه صعودی است، می تواند در تایم فریم های پائین تر شاهد روند های صعودی و نزولی جزء باشد، و بتواند با استفاده از تحلیل تکنیکال و به کمک پرایس اکشن در تایم فریم های پائین از تغییرات بازار نهایت استفاده را بکند.

آموزش استفاده از ساختار فراکتالی در پرایس اکشن

تا اینجای کار شما با مفهوم ساختار فراکتالی و کاربرد آن در بازار های مالی آشنا شدید، اما برای اینکه بتوانید از این ساختار در معاملات خود بهره بگیرید، شما باید به سایر مباحت تحلیل تکنیکال نیز آشنایی داشته باشید. درک مفهوم فراکتال برای تریدر شدن کافی نخواهد بود. اگر قصد دارید به یک تریدر حرفه ای و تمام عیار تبدیل شود، باید آموزش های متعددی را ببینید و تمرین های زیادی را انجام دهید تا تسلط کافی به بازار داشته باشید. دوره آموزش پرایس اکشن سایت حامی تریدر؛ یکی از بهترین دوره های آموزشی پرایس اکشن در ایران است که بر اساس دید فراکتالی و سبک فراکتالی آموزش داده شده است.

با تهیه این دوره آموزشی، می توانید تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن را با دید فراکتالی یاد بگیرید، در این دوره مباحث از صفر تا صد بیان شده است و حتی افرادی که هیچ گونه اطلاعات از چارت و بازارهای مالی مثل فارکس، ارز دیجیتال و بورس ایران ندارند می توانند با این دوره به یک تریدر حرفه ای تبدیل شوند.

سبک های بسیار مختلفی برای معامله به کمک پرایس اکشن وجود دارد، که سبک فراکتالی تنها یک مورد از آنهاست، اگر میخواهید با بهترین سبک های معاملاتی پرایس اکشن بیشتر آشنا شوید، مقاله منتشر شده در سایت حامی تریدر را مطالعه نمائید.