برای تشخیص تغییر روند؛ اولین اتفاقی که باید رخ دهد تا تحلیل گر شروع به بررسی این موضوع کند، شکست خط روند است. شکست خط روند در پرایس اکشن به تنهایی نمایانگر تغییر روند در یک نمودار نیست، اما یکی از نشانه های مهم تغییر روند به شمار می رود. ما بعد از اینکه متوجه شکست خط روند شدیم به دنبال دو اتفاق دیگر نیز هستیم تا مطمئن شویم روند تغییر پیدا کرده است. با این مقاله ما را همراهی کنید تا به سادگی تشخیص دهید که آیا روند ادامه دار است یا به انتهای روند رسیده ایم.

شکست خط روند

هنگامی که قیمت در برخورد با خط روند بجای بازگشت بتواند از آن عبور کند به این عمل شکست خط روند گفته می شود. لازم است متذکر شویم که شکست خط روند هیچ شرطی جز عبور قیمت از آن را ندارد. البته به این نکته دقت کنید که خط روند نیز یک خط باریک نیست، بلکه پهنا دارد که شما با تمرین خود به آن پی خواهید برد.

حرکت بعد از شکست خط روند

وقتی که قیمت خط روند را می شکند، اکثرا به همان خط پولبک زده و سپس ادامه حرکت می دهد، این حرکت را تا حمایت و یا مقاومت بعدی ادامه خواهد داد. در خطوط بادبزنی اغلب وقتی یکی از خط روندها می شکند، قیمت خود را به خط روند بعدی می رساند. اما این سوال که آیا ما بعد شکست خط روند ترید کنیم یا نه؟ جواب خیر است چرا که برای ورود به ترید فقط شکست خط روند کافی نیست و انشالله در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

تغییر روند در تحلیل تکنیکال

خوب اگر از کاربران سایت ما هستید و مقالات ما را دنبال می کنید شاید به این سوال رسیده اید که چرا باید های و لوها (سقف و کف) را مشخص کرده، بعد از آن نرمالیزه نموده و سپس خط روند را کشید؟ همه این کارها برای چه منظوری انجام می شود؟ در این مقاله به جواب خود خواهید رسید چرا که ما در نظر داریم، با استفاده از این اطلاعات بدست آمده به سوالاتی مانند کی تغییر روند ایجاد می شود؟ از این تغییر روند چه استفاده هایی باید نمود؟ پاسخ دهیم.

تشخیص تغییر روند با مشاهده 3 رخداد

تریدرها بعد از اینکه خط روند ها را رسم نمودند در جایی متوجه خواهند شده که خط روند شکسته شده، و این همان زنگ آماده باش برای تریدر می باشد که خود را برای تغییر روند در حرکت قیمتی آماده کند. شکسته شدن خط روند به تنهایی نشانه تغییر روند نمی باشد، برعکس بسیاری از مطالبی که خود شخصا در جاهای مختلف با آن مواجه شده ام. شکسته شدن خط روند فقط یک هشدار بوده و به هیچ وجه نمی تواند خبر از تغییر روند حرکتی دهد و آن را تایید نماید.

تشخیص تغییر وند با 3 نکته مهم و طلایی

بعد از شکسته شدن خط روند بنده می خواهم 2 نکته را به شما بگویم که اگر این دو نیز اتفاق افتاد می گوییم که تغییر روند اتفاق افتاده است.

1- بعد شکسته شدن خط روند در روند های نزولی قیمت بایستی های (سقف) قبلی را بزند و در روند های صعودی بایستی قیمت لوی (کف) قبلی خود را دیده باشد.

2- بعد از اینکه های و یا لوی قبلی خود را زد در روندهای نزولی نباید لوی پایین تر از لوی قبلی داشته باشد . در روندهای صعودی نباید هایی بلاتری از های قبلی داشته باشد.

3 نکته در تغییر روند پرایس اکشنی از صعودی به نزولی؛ در این حالت بایستی سه اتفاق زیر بیفتد

  • خط روند نهایی شکسته شود
  • آخرین لوی روند قبلی زده شود
  • های تشکیل شده بالاتر از آخرین های قبلی پایین تر باشد.

3 نکته در تغییر روند پرایس اکشنی از نزولی به صعودی؛ در این حالت بایستی سه اتفاق زیر بیفتد

  • خط روند نهایی شکسته شود
  • آخرین های (قله) روند قبلی زده شود
  • لوی تشکیل شده بالاتر از آخرین لوی قبلی بالاتر باشد.

تغییر روند پرایس اکشنی از نزولی و یا صعودی به ساید؛ در برخی موارد روند برعکس نمی شود در واقع به طور موقتی بازار در بلاتکلیفی به سر می برد.

استفاده از تغییر روند در ترید کردن

حال که شما توانستید تشخیص بدهید که روند تغییر کرده، در واقع شما اصل کار را انجام داده اید. چرا که اگر در بازار های یکطرفه فعالیت دارید مانند بورس ایران بایستی در تغییر روند از نزولی به صعودی خرید کنید. و در تغییر روند از صعودی به نزولی بایستی پول خود را از آن سهام بیرون بکشید. و اگر در بازار های دو طرفه مانند فارکس ترید می کنید، تغییر روند یعنی اینکه شما نسبت به خرید و یا فروش اقدام کنید یعنی اوردر بای یا سل بگیرید.

سوالات متداول در مورد تغییر روند

در حالت زنده بازار که هنوز نمودار در حال شکل گیری است از کجا بدانیم که های یا لو تشکیل شده است یا هنوز نه؟

برای تشخیص این که های یا لو تشکیل شده یا هنوز نه، بایستی به تایم فرم های پایین تر رفت تا متوجه شد که کجا احتمال دارد که های یا لو باشد.

در بورس ایران که صف خرید و یا فروش ایجاد می شود و از طرفی برای تشخیص اینکه روند تغییر کرده یا نه مدت زمانی باید بگذرد چه باید کرد؟

منظور سوال این است که در بورس ایران قبل از اینکه تاییدیه های تغییر روند رخ دهد اکثرا صف خرید و یا فروش درست شده است و نمیشه وارد و یا از سهمی خارج شد حال چه کنیم. در پاسخ به این سوال باید گفت که در این چنین بازار هایی علاوه بر تحلیل تکنیکال بایستی از روش های دیگر نیز استفاده کرد. که در این مورد بهترین روش برای تشخیص استفاده از دانش و یا روش تابلو خوانی است.